Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Saturday, June 18, 2011

A Day To Remember :)

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Lately nih sangat bizi sampai tak de masa nak update blog (sebenarnya bukan la takde mase langsung, tapi paham paham aje la lagi lagi biler dah terlalu letih tahap maximum). Entri kali nih saya nak kongsi dengan readers (itupon kalau ade yang sudi nak baca) tentang hari bersejarah dalam hidup bagi seorang pelajar (bunyi macam nak kahwin la pulak kan). Actually it's about my convocation day. Walaupun baru di peringkat  Diploma, tapi terlalu banyak kenangan diantara kami semua sepanjang 3 tahun bersama di politeknik terchenta (chenta ker???). Hubungan kami sebagai rakan sekelas sangat akrab sampaikan ade yang cemburu tengok keakraban kitorang sekelas. Tipu lah kalau tak de selisih paham, tapi konsep kami satu kelas adalah suke berbincang. Contoh kalau budak lelaki tak puas hati dengan pendapat budak perempuan, kami semua akan berkumpul dekat satu tempat dan bincang untuk cari jalan penyelesaian.Ibaratnya macam siapa yang setuju boleh ikut, siapa tak setuju duduk diam diam. Kalau ade selisih paham pon tak berpanjangan (kira budak budak kelas kitorang ni propesional la). Cerita situ, habis situ jugak la. Hehe!  Kat sini saya nak kongsi secara random gambar-gambar kenangan kitorang bersama sebelum dan selepas konvo. Layanzzz~

A day before Convocation Day (14/06/2011) :



Sebenarnya pada tarikh ni kitorang semua (Jabatan Perdagangan) ada raptai konvokesyen. Habis je raptai dan siap ambik jubah bagai, kitorang pon lepak lepak makan and decide nak snap picture. Ini antara aksi aksi kitorang mase kat padang. Tak tahu kenapa, biler rase nak buat photoshoot kat poli nih, kitorang mesti decide untuk pilih padang sebagai tempat pertama. Maybe sebab kat situ luas dan kitorang bebas nak buat ape jer. :) 





Lepas kitorang duk guling guling dekat padang, kitorang teruskan perjalan lagi dari depan tasik sampai la kat Jabatan Penyelenggaraan Pesawat. Kat sini pon kitorang suka snap picture sebab ade pesawat kat depan jabatan dorang. (tak dapat naik, tangkap gambar pon jadilah). Hehe!


Ni pulak gambar terakhir kitorang sebelum balik. 3 biji VIVA parking baik punya. Actually, banyak lagi gambar. Tapi tak kan lah nak upload semua kan??? Masa nih masing masing decide nak balik awal, sebab esok nya kan nak celebrate our convocation. To be continued...atin

** Kredit to Cik Fatin for this pictures.


Convocation Day (15/06/2011) :


Ok nih gambar masa kitorang semua dah keluar dewan. Time keluar dewan tuh memang ramai lah umat nak tangkap gambar sana, tangkap gambar sini. happeing je suasana. Ni gambar time dapat bunga dari family. Ingatkan tak dapat bunga. Hehe!


Ni pulak gambar bersama mak tersayang serta kakak dan abang ipar. Thanks for spend ur time to celebrate my big day :). Actually hadiah ni ditujukan khas untuk arwah abah sebab arwah abah nak sangat tengok saya konvo dan berjaya. Walaupun abah dah takde dan tak sempat nak tengok saya konvo, tapi doa sebagai iringan tak pernah saya lupe. Abah, angah janji akan jage mak dan adik adik semua. Rindu sangat dekat abah. Tuhan saja yang tahu perasaan angah biler teringatkan abah. :( (Maaf, saya sebak).



Yang ni pulak gambar saya dengan ex-housemate also ex-classmate bersama ibu masing masing. Ni lah baru pertama kali ibu ibu kitorang berjumpe, walau pun anak masing masing dah 3 tahun kenal.


Ni gambar bersama Cik Ni Sa tersayang. Budak kecik nih yang selalu dodoikan saya sebelum tido. Hihi! Ok saya meraban sekejap. Ni la member setilam, sebantal, sekipas, se ape ape jela. Sebab kitorang 2 orang je yang tido dekat bilik paling besar. (Ye, paling besar dari bilik bilik lain. Ruang tamu.) Haha!




Yang ni pulak my besties merangkap my housemate and also my classmate. Comel comel belaka kan dorang. Kami gelar nama kami ialah Perdana Team. Sepatutnya ade 8 orang, yang selebihnya missing in action. Haha! (maklumlah time nih ramai yang bizi dengan family segala). :)


Hehe! Sangat suka ini gambar lor. Kalung emas yang kitorang pakai tuh merupakan Anugerah Ketua Jabatan atau dengan nama lainnya Anugerah Dekan la. Walaupun tak dapat pegang title Anugerah Pelajar Cemerlang, tapi ini pon dah kira syukur Alhamdulillah. Tahniah pada kawan kawan lain yang turut terima anugerah yang sama.













Last but not least, nih sebahagian aksi dari rakan-rakan sekelas. Sebenarnya, ade hampir 40 orang pelajar dalam kelas kitorang. Tapi yang ini je dapat dikesan. Sebab yang lain lain da bizi dengan family masing masing. Tapi yang sikit nih pon dah happening giler, belum campur lain lain yang tak de tuh. Yang bangganya, siap ade cameraman dari luar pon shoot gambar kitorang. Maybe dorang temgok kitorang agak sporting kot. Time nih nak giler giler meraban sangat pon tak bleh, sebab mak ayah kiri kanan depan belakang dok perhati. Hehe! 

Ok lah semua, ini je mampu nak dikongsikan dengan korang. Nak upload banyak banyak kang tak terlarat pulak nak tengok. Tengs pada sesape yang sudi baca ok. Mata pon da ngantuk. Time to sleep :). 

p/s : Congrates to all PSA student for ur convocation. 
mood : Suka dalam duka~

love,
cdaz :)

Monday, June 13, 2011

Akhirnya, rajin jugak meng-updatekan diri setelah sekian lama :)

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Weyh, korang semua. Ana banyak rindulah sama kalian. Penangan kerja betul betul buat rase saya jadi malas nak update blog. Ditambah dengan bizi sempena majlis perkahwinan kakak. Alhamdulillah, semua nya berjalan dengan lancar walaupun sedikit kelam kabut.(maklumlah anak sulung yang kahwin). Hehe!

InsyaAllah, gambar majlis perkahwinan kakak saya akan saya update later. Tu pon kalau ade orang nak tengok lah kan. Haha! Sebenarnya, mood saya hari ni adalah sangat seronok sebab esok saya akan dapat jumpe dengan semua kawan-kawan sekelas saya (DPM-Diploma Pengurusan Perniagaan). Esok adalah hari untuk kami meraptaikan diri sebelum tiba hari yang sebenar benarnya iaitu hari rabu (15.06.11). OMG, saya sangat rindukan mereka. Semoga persahabatan yang ade ini akan kekal selama-lamanya. Ammiiin  :)

Kawan kawan, doakan majlis konvo kami berjalan dengan lancar ok :) 

p/s : Shida, sila jangan seronok sangat ok :)

Mood : berkobar-kobar. Rindu sangat dekat korang. Let begin our new memories :)

love,
cdaz :)