Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Monday, March 21, 2011

Sweetnya Pengantin

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Korang semua, hari tu sy dah janji kan nak upload gambar wedding Kak Amy and her spouse, Abg Zull. Now I already upload the picture hokeyyy. Cakap banyak tak guna kan??? Jom kita layanz sekejap :)


Ni time nak akad nikah. Time nak akad ni ada dua pasang pengantin dinikahkan. Kak Amy dan Abg Zull giliran yang ke dua dinikahkan. Alhamdulillah, sekali lafaz je dah sah Kak Amy jadi bini orang :)




Yang kat atas ni pulak gambar selepas upacara batal air sembahyang. Nampak secocok kan dorang??? Gandingan warna putih dan biru turquoise memang menarik. Hehe. I like~~~


Ha! Ni lah dua orang kuat masa perkahwinan Kak Amy dan Abg Zull. Dorang nih kembar sebenarnya. Yang shawl colour coklat - Lin(kakak) dan yang shawl pink - Lina(adik). Sorry kedua dua nya sudah berpunya hokeyyy. Hehe. Sebarang surat menyurat tidak akan di layan. Pergh! macam glamour pulak :)


Antara rakan rakan yg sudi hadirkan diri. Dari kiri : Cik Susi, Cik Cda, Cik Farra(MPK), Cik Asma, Cik Anim.


Bile pengantin dah siap, kitorang pon amik kesempatan lah posing kejap dengan that bride. Serius baju dan make up Kak Amy memang naik seri :). Tak sia sia ambil mak andam jauh jauh.


Ni pulak pasangan merpati dua sejoli. Nampak tak kesejoliannya tuh??? Wei, bile korang nak belanja kitorang makan nasi minyak korang pulak nih. Huahuahua!(gelak jahat) :)



Yang ni pulak namanya En.Kamal merangkap kawan sekelas dengan Cik Kembar dan En.Dzakwan. Dorang semua satu kelas masa dekat Poli dulu. Baru lepas baik dari excident mamat nih. Hope cepat sembuh la yer :)






Yang makcik 3 orang nih tak payah cakap la tak habis habis nak posing. Penat tunggu pengantin sebab tak bersanding sanding lagi time nih, so dorang amik kesempatan la.(nak ambik berkat la tuh). Masa jumpa dorang nih memang rase nak pecah perot pasal dah lama tak gelak dan buat lawak same same. Korang memang sempoi babe! :)


Time ni pulak pengantin pompuan dah bersama dengan pengantin lelaki berarak menuju ke tempat acara baling gula gula :)


Masa nih pulak mempelai sedang menanti untuk acara baling gula gula. Hahaha. Sabar ye sabar!.


Ha, nampak tak pengantin tengah bersusah payah nak bukak kotak gula gula tuh. Budak budak kecik sume da tak sabar nak dapat gula gula :)


Kak Amy : Ha, boleh pun bukak, ingatkan tak buleh.
Abg Zull : Tengok la sape yg bukak. :p



Abg Zull : Ha, amik ni. Jangan rebut rebut. Suma dapat yer!
Kak Amy : Rase nak makan pulak gula gula nih. Nyum2!



Yeah! Time nih budak-budak lah orang yang paling seronok nak dapat gula gula. Yang golongan makcik makcik pun tak ketinggalan nak join :)










Ni pulak time mempersandingkan diri bagi sang pengantin. Pak pak keboom keboom! Merah menggoda u! Auwww! (Gedixxx time).


Last but not least, tak de ape lagi yang diharapkan melainkan sebuah harapan. Hope perkahwinan ini adalah yg pertama dan terakhir bagi sang pengantin. Semoga pengantin berbahagia hingga ke hujung nyawa dan semoga zuriat yg dilahirkan comel comel belaka :)

SELAMAT PENGANTIN BARU KAK AMY & ABG ZULL
Amiin~~~

p/s : As soon kembar pulak sambung warisan. Hehehe!

love,
cdaz :)

2 senyuman menawan:

niesabungsakura said...

cantiklah baju ngan pelamin dorg.. aku mntlah pulk..;P

you make me smile said...

hahahha..nanti niesa kawen pakai baju kaler nih ek???? ;))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Post a Comment