Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Monday, May 2, 2011

Kembali Bekerja Setelah Tiga Hari Bermalas Malas Beserta Akibatnya :')

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Perghhhh!!! Mengantuk gilosss mata hari nih. Wei, ape kehal nya lemau sangat kau hari nih cda oiii. Dah la hari nih bangun lambat and for sure lah masuk lewat kan. Pastuh shawl tak sempat nak pakai dengan sempurna. Dan dan dan korang mesti nak tau yang satu lagi nih. Tadaaaaa!!! Saya tersalah pakai kasut. Hambik kau cdaaa. Sepatutnya saya pakai kasut pergi kerja, tapi nih dengan sesuka hati(sebab tak perasan), tersarung selipar adik sedara. Dah lah besar gedabak selipar dia(maklumlah saiz lelaki). Sumpah kelakar wei. Asik tergelak sorang sorang je dari tadi. Mana tak nya dengan bangun lambat lah, tak sempat pakai shawl betul betul lah, silap sarung kasut lah, masuk lambat lagi. Perrrggghhh! dugaan betul pagi pagi nih. Wei, sila jangan gelak gelak kalau korang bace. Nak terputus urat kentut sebab gelak kan diri sendiri. Haha.

Tapi dalam masa yang sama aku seronok gilosss sebab my mum nak balik dah dari kampung hari nih. Wah wah wah I rindu my mum so muchi muchi la. Hari hari my mum call kitorang tanya khabar, buat apa kat rumah, makan apa, masak apa. Dan yang paling tak boleh belah tahap maksimum, adik saya sesuka hati je cakap dekat mak hari hari makan nasi goreng aje, padahal kitorang masak sikit punya sedap untuk dorang makan. Takpe takpe. Haha! Paling benci sebab my mum pergi jalan jalan kat langkawi diam diam woo. Dah sampai resort sana baru nak bagitahu kitorang. Sabor jela. Sebenarnya mak pergi langkawi pon bukan nak bercuti cuti je, tapi nak jemput saudara mara arwah abah yang ade dekat sana sebab InsyaAllah bulan enam ni my older sister nak kahwin. So alang alang dah ade kat sana, mak pon jalan jalan lah sekali sambil shopping sikit sikit.
Wah wah :)

Apepon saya doakan keselamatan mak dan adik dalam perjalanan balik ke rumah. Semoga perjalanan lancar dan takde sebarang masalah. Amin :)


p/s : Sudah berfikir hadiah ape yang nak di bagi kepada my mum sempena Hari Ibu yang bakal menjelang tiba. Korang macamane???

love,
cdaz :)

4 senyuman menawan:

Dya Razak said...

hahahhaha....ak bce pun le gelak sorang2 cda...ko ni...mmg cda la....hahahha...klaka la

you make me smile said...

tau xpe dya, ko xpikir aku yg tengah hadapi situasi nih...ee, bengang n macam bangang je masa kat opis td...sib bek xde banyak bergerak sagt..so dapat la cover cikit :)

anamizu said...

hahaha adeh sakit perut cik ana bace..hik3

*cik ana pun malas je rase nak masuk ofis arini lepas cuti 2,3 hari..hihi

you make me smile said...

hahaha, tau xper...saya pon sakit perut biler pkirkan nasib diri yg agak malang pada hari tuh..huhuhu.. Tu yg susah kalau da cuti, kompom malas nak masuk opis balik kan cik ana >_<

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Post a Comment