Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Friday, April 29, 2011

Gula-Gula??? 24:7???

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Sebenarnya semalam lagi nak post kan entri pasal dua kumpulan makhluk nih. Tapi tak berkesempatan sebab pergi shopping shoping kejap semalam. Balik balik je, tengok Maharaja Lawak lepas tuh terus tidur. Penat tak hengat kau! Okeh back to the point, rase rasenya sesiapa yang rajin baca blog blog mesti ramai yang cerita pasal dua group dari Malaysia ni yang perasan K-Pop. Kumpulan yang dimaksudkan ialah kumpulan Gula-Gula(girls) dan kumpulan 24:7(boys). Agak agak korang la, dorang nih tau tak ape definisi K-Pop tuh???Haish, pening tengok dorang nih. Bukan nak menghina, tapi rasenya eloklah ukur baju di badan sendiri dan sedar sedarlah kamu tuh dari mana. Kalau kita tengok artis Korea, dorang pakai lah ape pon, design la ape pon dekat badan dorang, dorang still nampak comel. Ditambah pulak muka dorang yang dah semulajadi comel dan putih putih melepak semuanya. Ikat rambut toncet toncet macamana pon still lagi cumelllsss. Lagipon, dorang pakai macam tuh mak bapak dorang tak kesah pon. Tak de istilah aurat pon dalam hidup orang kapior nih So, lantak dorang la nak pakai ape pon. Tapi tak dinafikan orang-orang Korea memang comelllsss sesangat okeh. Awww!

Jom kita tengok dua kumpulan makhluk nih, terkejut atau tak, korang nilai lah sendiri :





Kat atas nih nama kumpulan nya ialah Gula-Gula. Ape motif die letak name group camni pon tak tahulah. Maybe dorang suke benau makan gula-gula kot. Cari lah nama yang klasik sikit, tempe ke, serai ke, bawang ke. Tak ke klasik namanya tuh. Haha! Kalau korang tengok gaya dorang tuh agak agak ape korang pikir pasal dorang??? Tak dinafikan, mesti ade yang tak boleh terima kan??? Tak sesuai kot duduk Malaysia pastuh nak perasan Korean siap pakai ala-ala Korean gitu. Kalau korang pergi Amerika ke, Zimbabwe ke, kompom takde orang nak marah korang pakai camtuh. Ingat lah wei ni Malaysia ok!!! Malaysia!!! bukan Korea.




Ha, yang nih lagi tak boleh belah. Nama kumulan nih ialah 24:7. Geli ade, menyampah ade, nak tergelak pon ade. Wei, anak sapelah korang  nih. Pergi balik lah, mak bapak dah tunggu kat rumah tuh. Cubelah korang tengok gambar dorang yang first tuh. Agak agak diantara dorang nih ade tak yang korang nak sedekah tangan atau kaki kat dorang??? Serius geli weh tengok dorang dress up camtuh. Sedar sedar la wei korang korang kat atas tuh. Dah macam ape dah tuh. Ade diantara dorang nih (taknak tunjuk yang mane satu) muka cam mat rempit pon ade tapi nak perasaan K-Pop. Ooooohhhh Emmmmmmm Jaaaaayyyyyy. Lagi bertambah haru siap ade yang pakai seluar pink dan gaya gaya ala Korean bagai, memang tak masuk langsung dengan korang okeh(maaplah kalau sentap). 

Tak salah kita nak fanatik, tapi agak agak lah u alls oi. Orang lain pon fanatik gak, mostly golongan remaja semua minat K-Pop, tapi takdelah over shadow cam dorang ni pon. Macam saya pon sejak duduk rumah sewa, dah mula minat lagu Korea nih(sebab kawan kawan semua hantu K-Pop okeh). Tapi kitorang tak de plak nak tiru ape yang dorang pakai dan ape yang dorang buat. Minat is minat. Takde lebih lebih sampai nak memalukan diri sendiri. Korang ade mata korang lihat, korang ade mulut korang cakap, korang ade telinga korang dengar, korang ade otak korang pikir lah sendiri oi!!! :)


p/s : Sape setuju, sila angkat tangan macam saya :)

love,
cdaz :)

11 senyuman menawan:

mary ann ;) said...

tak sukenye tengok!

IeDa said...

hehe.. kesian betul kt dorang ni... ketandusan kasih sayang kot..

you make me smile said...

tau xpe mary ann oi.. oh Allah berikanlah mereka kesedaran.
ieda, bukan saja ketandusan kasih sayang malah ketandusan pemikiran gak..opssss!!! heheheh :)

Ni Sa said...

eh..eh..aritu ak ada nampak kau pelok poster 24:7 ni smbil nanges2 knapa?? ak ingat kau minat.. keh kehh























webmarketing, limewire

you make me smile said...

wei. main kasar ye ini mama picanto..huhuhu. Tolong la wei, aku tengok aksi dorang pon dah meremang 1 badan. Lain la Suju ker,2PM ke seleran gak aku..hahahha~ :)

Dya Razak said...

hahahhaha....ak lak malu tgk dieorg ni...kesian je tgk...x le blah la...

you make me smile said...

hahhaha, tau xpe dya oi..serius malu babes!!! :)

anamizu said...

euuuuwwww ade jugak mcm gini kat malaysia nih?????adoila~~~









lots of love :
cik ana :http://diary-kecilku.blogspot.com/

you make me smile said...

ade je cik ana oi...kalo xbersyukur dengan ape yg Allah bg camtu lah gamaknya agaknya kot...Aish!!! :)

Nani Aling said...

Memang tak bkenan. Kenapa harus Msia nak tiru korean? Kenapa x buat identiti keMalaysiaan saja?

Tq for follow. Hehe

you make me smile said...

nani : hahahah tau xpe :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Post a Comment