Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Wednesday, April 20, 2011

Kris Dayanti Hamil 4 Bulan??? What The Fish

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Hari nih baca baca paper memang terkejut gilosss bila artis pujaan sape tah ni buat statement yang tersangat lah berani mati hokeyyy! Rasenye ramai yang dah bace statement pasal Kris Dayanti ni kan??? Ape pendapat korang bila baca statement tuh??? Tak rase pelik ke bila die da hamil 4 bulan sedangkan usia pernikahan dorang baru sebulan. Rase rase nya korang pon boleh tahu dan faham dengan ape yang terjadi kan??? OMG, manusia zaman sekarang ramai yang buat sesuatu mengikut nafsu tanpa fikirkan akibatnya.

Ditambah pulak si KD ni dah la "public figure" @ dengan bahasa melayu modennya ialah figura awam. Korang boleh bace statement die kat bawah ni. Dengan selamba dan tanpa segan silu nya si Kris ni keluarkan kenyataan cenggini :

Ertinya, sudah 4 bulan. Ya, saya tahu (mungkin berita ini agak memeranjat). Tapi, kami berdua sudah sama-sama dewasa. Kami pun dah lama merancang untuk mengadakan perkahwinan ini. Benda ni dah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul pulak cerita yang tidak betul. Kononnya, saya melakukan abortion (buang anak)

Sepatutnya si KD ni kenalah pikir jauh jauh. Rasenye kat Asia nih semua pakat kenal siapa si KD nih kott. FYI, before this, her husband is non-Muslim. So, bila die dah masuk Islam, KDpulak boleh sepakat tunjukkan perbuatan macam tuh dekat seseorang yang bergelar muallaf (ni masa dorang belum kahwin la). Maybe dorang boleh cakap : benda NAK JADI, so nak buat macamana??? Atau maybe dorang boleh cakap : Tak pe yang penting sekarang kami sudah bernikah. Tapi anak yang dorang buat tuh tetap dikira tak sah even dorang dah married sekalipun. Dekat mana maruah die as a Muslim??? Sedikit sebanyak mesti husband die akan pikir yang agama Islam nih lebih kurang je dengan agama lain. Pada dasarnya tidak sama sekali hokeyyy!!!!!!!!(maaf saya sangat emo bab bab macam nih)


Apelah nak jadi dengan manusia zaman sekarang nih??? Makin takut tengok kejadian kejadian cenggini. Bukan ape, kesian babes tengok nasib anak anak anak yang dilahirkan tuh. 
Memang la secara fizikalnya si anak masih punya ibu dan ayah, tapi hakikat sebaliknya??? Bila dah jadi cenggini, baik yang lelaki @ perempuan masing masing ada yang nak abaikan tanggungjawab (segelintir) sebab dah malu. Time nih mula lah nak salahkan orang tuh, orang nih, si polan tuh dan si polan nih.

Maka terjadilah kes kes seperti buang anak dan sebagainya. Kadang kadang sebab tak sanggup nak tanggung malu pun menjadi faktor utama kes kes buang anak  nih. Tempered gilosss mak hari ni nokksss. Cube lah pikirkan nasib anak anak tuh bila dorang dah besar??? Especially girls, sape nak walikan dorang bile nak kahwin nanti??? Mase buat memang tak ingat ape, tapi bila SUDAH terjadi, memang tak boleh nak undur balik lah kan.(sebagai peringatan untuk diri sendiri jugak).

Saya berdoa dan berharap sangat semoga saya, ahli keluarga, kawan kawan dan seluruh umat Islam dilindungi dan dijauhi dari perbuatan perbuatan seperti ini. Ingatlah nasib anak anak yang tak bersalah nih pada masa akan datang.


Mood : SAD & TEMPERED
p/s: Teringat lagu Harapan Tanpa Suara - Kempen Kami Perihatin. Sedih woo! :(

love,
cdaz :)

2 senyuman menawan:

Ni Sa said...

yeah, indonesia terlalu maju hal2 camnih -___-''

segenap dimensi said...

hahahha, tahu xpe...ala, xyah pandang indon..
kat malaysia ni pon ramai kot... mintak2la kita semua dijauhkan gan bende2 ni sume kan...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Post a Comment