Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Monday, April 25, 2011

Happy Birthday Si Body Builder :)

Assalamualaikum :)

Hi readers!
Mesti pelik kan kenape saya letak perkataan "body builder" tuh kan??? Ha, nak tahu jom kita layan sedas dua gambar yang ada. Mahap la yer, gambar tak banyak sebab ramai gambar, opsss! silap lak, banyak gambar yang rosak la korang. Bukan rosak ape, tapi gambar tuh banyak kasi gegar gegar jugak. Haha! Actually korang ingat lagi tak dengan ENTRI yang mak cik saya rancang nak buat surprise. Then ini lah surprise nya. Tapi simple simple jer la. Yang penting dua dua si penyambut birthday tuh terkejut sebab tak sangka ade kejutan. Haha! Hambik kau :)


Ok! First sekali nih gambar kek untuk birthday dorang. American Chocolate Cake. Harga RM58 sekilo kalau tak silap lah. Sedap tuh memang sedap tapi dia punya coklat memang boleh buat rase muak. Kek sebesar ni berjaya dihabiskan kira kira 20 orang. Memang kenyang walaupun dok hadap kek je. Coklat dia memang banyak gila. Sumpah kenyang.




Ha! kat atas nih aksi terkejut sebab dua orang pemangsa nih tak sangka kek tuh sebenarnya untuk dorang berdua. Yang baju hijau tuh namanya Amy. Yang sebelah die pakai tudung kelabu dengan baju hitam tuh pulak mak die (mak itam) dan gambar last nih ayah die yang kitorang panggil Pak Itam tuh. Yang lain lain tuh macam biasa lah nak menempel jadi glamour jap. Haha! Dorang tak expect pon kene celebrate camnih. Si Amy tuh siap pakat nak keluar lagi sebab die memang tak expect ape ape langsung.

Berbalik pada perkataan "body builder" tadi. Korang perasan tak badan si Amy tuh. Cube teka umor die berapa??? Biler tengok depan depan mesti orang ingat umor die dalam 20++, sebab bentuk badan dia yang ketak ketak and sometimes ada janggut misai bagai. But the truly is his age is 19 years old. Kenapa badan die ketak ketak??? Sebab die selalu pergi gym then angkat berat. Die mula berkecimpung dengan dunia angkat berat nih masa umor die 17 tahun. Time sekolah dulu badan die memang kecik la. Memang tak sangka jadi macam ni sejak die angkat berat. Dulu berat die pon sedih je nak cakap between 35 untill 40 cenggitu jer. Now da jejak 60++. Tapi kena rajin pergi gym la buat latihan and selalu jaga pemakanan. Ubat die pon boleh tahan mahal. Budak ni selalu kopak duit mak dia je nak beli ubat walaupun die dah kerja. Haha! Untunglah jadi anak bongsu. Mintak ape pun dapat. Kereta dapat, motor pon dapat. Tinggal pakai je, orang lain yang tolong bayar kan. Besttt kan kalau dapat macam tuh.

Tapi yang kurang besttt nya sebab tak dapat nak baling baling telur ke, tepung ke. Almaklumlah sambut degan orang orang yang lebih berumur nih kita kena lah respect ye dak??? Kalau dengan member member acara kena mengena kan orang time birthday memang sesuatu yang WAJIB. Ok la, cakap panjang panjang pon nanti tah hape hape lagi la yang melalut. Last but not least. Happy Birthday to Amy-19 and Pak Itam-50. Semoga panjang umor dan murah rezeki. May Allah Bless You :)


p/s : Teringat masa kawan kawan lumur satu badan dengan asam jawa masa birthday. Eyaaaakkksssss! Tapi seronok. Miss that moment ever :)

love,
cdaz :)

5 senyuman menawan:

shahjiehan said...

salam ziarah! anda bertuah!!jom baca dan komen Iklan Kerja Kosong yang Kreatif | ! !shahjiehan [dot] com ! !

you make me smile said...

tq sume. nanti saya terjah blog korang plak ok. ;))

shahjiehan said...

hehehhe....


jom baca dan komen Jom Balik Kampung. | ! !shahjiehan [dot] com ! !


ramai dah follower kan..mlm smlm 30... huhihihi

you make me smile said...

ok2..i terjah.. ;))

shahjiehan said...

mai la hari lain..SJ ade kt perak nih~ hahaha

akak..buang verification

jom baca dan komen Tutorial buang verification

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Post a Comment