Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Do not be hasitate to follow me and feel free to drop your comment. Thank You! Please come again :)

Wednesday, December 15, 2010

Sangat.Suka.Style.Mereka :)

Assalamualaikum readers yg sememangnya gojes dan awesome :)


How's today??? Is it okey??? Hope so. Entri kali ni nak cerita pasal ikon ikon Malaysia yg boleh dijadikan contoh lah kiranya. Jom kita layan sekejap, dua kejap hokeyyy! :)

Saya sgt suka style mereka kerana saya yakin dengan fesyen tudung yang dipelbagaikan ni dapat menarik@membuka hati sesiapa sahaja. Haha. Ini sekadar pendapat, terpulang pada mereka yang menilai hokeyyy!!! Rasanya artis artis dan selebriti kat bawah ni layak dijadikan ikon untuk golongan remaja dan dewasa yg masih menerapkan nilai2 murni dalam dri mereka.

1. Farah Adeeba










Serius lawa Farah Adeeba ni. Muka pulak ala ala kacukan arab gitu. Dia pakai ape ape pun still nampak cantik dan anggun. Pemakaian hijab dia pun memang sesuai dengan bentuk wajah dia. Sesuai digunakan sama ada untuk golongan remaja mahupun dewasa.

2. Wardina Safiyyah










Wardina ni merupakan salah seorang pelakon dan pengacara MHI di TV3. Sumpah memang sangat cantik dan mempesona. Personaliti dia pun memang sangat matured. Korang setuju tak bila wardina cakap kebanyakan artis Malaysia tak layak dijadikan ikon @ role model??? Rase macam nak setuju jer sebab bila tengok kat mana mana website yg melibatkan artis memang kebanyakannya tak boleh blahhh sangat hokeyyy! 

3. Datin Norjuma Habib Mohamed










Serius suka tengok personaliti Datin Norjuma ni. Memang nampak sangat cantik dan manis lah kan. Memang cun habis la bila berhijab. Mungkin datin datin kat luar sana tu boleh lah jadikan Datin Norjuma sebagai ikon mereka lepas ni. Setuju tak???

4. Aida Gadis Melayu











Yang ni plak Juara Gadis Melayu. Aida ni muka dia manis sangat. Bukan manis gula gula tapi manis manis ayu hokeyyy!

5. Fida Gadis Melayu










Fida ni pun salah seorang peserta Gadis Melayu. Gadis Melayu ni memang ayu ayu la semuanye. Hehe. Siapa bilang gadis Melayu tak menawan??? bilang sekarang??? Huahua. Orang kata muka Fida ni ade iras iras Dato' CT. Ada la jugak kan, suara pun nak sama jugak dah.

6. Yunalis Zarai (Yuna)










Ha yg nih toksah bilang la kan. She is my favvy artist ever. Ops! terlebih sudah. Haha. Huh! Siapa yg tak kenal yuna??? Sila terjun dari mana mana bangunan yg berdekatan anda hokeyyy! (ala, mak gurau je noks~) Rasenye 1 Malaysia da tau sape Yuna kan??? Lagu2 die pon sgt layanz and memang long lasting lah. Sempoi habis style Yuna ni. Lately ni dia menang besar @ Shout Awards. Congratz Yuna! You really deserved it ok. Yuna yg stylo mylo ni pon banyak mempengaruhi fesyen remaja masa kini. Steady la sis.:)

7. Heliza Helmi (Heliza AF4)





















Last but not least ialah miss Heliza. Mesti pelik kan kenape lah saya letak gambar Heliza ni lebih sangat sampai tak larat nak tengok (tak larat ker???cian korang ek???). Sebab pict dia sume cumel cumel belaka, sampai tak tahu nak pilih yg mana. Hehe!!
Heliza ni sangat cumel sebab dia ade sepasang mata yang sangat galak. (bukan A.Galak tau). Hehe. Mata Heliza sgt cumel dan dia terkenal dengan sifatnya yg sangat lah lemah lembut. (haish, bler la nak jd lemah lembut camnih cda oi!!!)

Conclusion : Rasanya artis & celeb ni mampu nak mempengaruhi orang ramai (wanita) melalui cara pemakaian yang baik dan tingkah laku yg supan. Nak bg 5 bintang buleh?? Hehe!!

p/s : kau hado??? Hehe!

love,
cdaz :)

0 senyuman menawan:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Post a Comment